3 Mayıs 2012 Perşembe

Microsoft Word'de Üslü Sayıları Yazma


1) Mesela 2 üzeri 3 (23) yazmaya çalışıyorsunuz. Önce 2’yi yazın. Sonra Biçim menüsünden Yazı Tipi’ni seçin. Açılan pencerenin Yazı Tipi sekmesinde(doğrudan açılan sekme) bulunan Üst simge onay kutusunu işaretleyin. Tamam deyip pencereyi kapadıktan sonra yazmak istediğiniz üssü (örneğimize göre 3) yazın. Onay kutusu işaretli kaldığı sürece yazdığınız her şey üst simge olarak yazılmaya devam edeceğinden, üs ifadesini yazdıktan sonra normal yazınıza dönebilmek için Üst simge onay kutusundaki işareti kaldırın.
Aynı işi önce rakamı üssü ile birlikte (23 gibi) yazıp, saha sonra imleçle üs kısmını (yani 3’ü) seçerek ve yukardaki işlemleri tekrarlayarak ta yapabilirsiniz.


2) Eğer yazdığınız yazıda üslü ifadeleri sıklıkla kullanıyorsanız yukarıdaki yol kesinlikle vakit kaybına yol açacaktır. İşi otomatikleştirmek için aşağıdaki resimde görülen aşamaları takip ederek araç çubuğunuza Üstsimge tuşunu (araç çubuğunda x2 şeklinde görünen araç) ekleyin. Bunun için resimde görülen 4’üncü aşamada Üstsimge aracının yanındaki onay kutusunu işaretlemeniz gerekiyor. Herhangi bir üslü ifade yazmak istediğiniz zaman x2 tuşuna basın ve üst simge durumuna geçin, üslü ifadeyi yazdıktan sonra tekrar x2tuşuna basarak normal yazma moduna geçin.

Ayrıca bu yöntemi kullanarak araç çubuğunuzda bulunan varsayılan araçları kaldırabilir ya da araç çubuklarınıza yeni araçlar ekleyebilirsiniz
3) Bunların hiçbiriyle uğraşmak istemiyorsanız ya da klavye kısayollarını kullanmayı tercih ederseniz de klavyenizdeki Control tuşu basılıyken + tusuna basarsanız üslü sayı yazma modu ile normal yazı modu arasında gidip gelebilirsiniz. (Kendi sisteminizde bu kısayol farklı olabilir, o yüzden yukardaki yolla sisteminizde mevcut kısayolu kontrol etmenizi öneririm.) Örneğimize dönecek olursak 2 yazıyoruz sonra Ctrl ve + tuşarına aynı anda basıp üst simge moduna geçiyoruz ve 3 yazıyoruz. Sonra tekrar Ctrl ve +’ya basarak normal yazı moduna dönüyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder