17 Ocak 2012 Salı

İnternetin Yararları ve Zararları

Çağımızın en önemli kitle iletişim araçlarından biridir internet. Mesafe tanımaksızın başkalarıyla iletişim kurmamızı , dosya alıp verme ve bilgi paylaşımı için kullanılan bir ağdır . Günümüzde kullanımı o kadar çok arttı ki , neredeyse 10 evin 7 sinde internet olduğunu söylesek yanılmayız.

İnternet kullanımında önemli olarak dikkat edilmesi gereken bazı ince çizgiler var diyebilirim. Aslında genel olarak interneti daha çok ne için kullanıyoruz ?
 Boş vakitlerimizi geçirmek için mi yoksa İş hayatımız için mi ?

İş hayatımız için olmazsa olmazları arasında artık . E-mail trafikleri , müşterilerle iletişim olsun çok iyi avantajlar sağlıyor. E-ticaret siteleri sayesinde insanlar yerinde alış-veriş yaparak istediği her şeyin ayağına gelmesi sağlanıyor. Fakat interneti bilinçsiz kullanmak çeşitli sorunlara da yer açıyor. Bahis siiteleri , adult vb siteler insanlara çeşitli sorunlar çıkarabiliyor.

Saatlerini, günlerini facebook , twitter vb. alanlarda geçiren insanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu da insanların asosyal olmasına neden oluyor. Bu gibi şeylerden dolayı internet kötüdür diyemeyiz. Fakat şu örneği internet için verebilirim.

Örneğin bir ateş düşünün. Ateşle yemek yapabiliriz , ısına biliriz. Fakat ateşle kendimize zarar vermekte mümkün. Bir evi , bir mülkü ateşle kül etmekte mümkün. İşte internette böyledir. Ne amaçla kullanırsak onun yararlarını veya zararlarını görmek zorunda kalırız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder