21 Ocak 2012 Cumartesi

RENKLERİN PSİKOLOJİMİZE TESİRİ


KIRMIZI

Kırmızı renk kendimizi daha enerjik ve harekete hazır hissetmemizi sağlar. Heyecan ve hareketi sevenler bu rengi tercih seçerler.

TURUNCU

Turuncu rengi seviyorsanız cesur ve maceracı bir kişiliğe sahipsiniz demektir. Bu rengin insanları gülmeyi severler. Turuncu, diyalog ve mizah yeteneğini artırır.

SARI

Sarı renk zihni açar ve dikkati artırır. Güneşin rengi olduğu için insanlara pozitif duygular aşılar. Yönetmeye ve hükmetmeye olan ilgiyi gösterir.

YEŞİL

Yeşil renk dinlendirici, yatıştırıcı ve dengeleyici bir atmosfer yaratır. Giysilerinizde yeşil kullanmanız örf ve adetlere bağlılığınızı gösterir. Bu rengi sevenler aynı zamanda tabiatı ve huzuru da severler. Kalbi duygu düzeyleri yüksek olur.

LACİVERT

Lacivert Düzenin ve ruhsallığın ifadesidir. Bu rengin insanları huzur, barış ve sadelikten hoşlanırlar. Giysilerinizde laciverde ağırlık verirseniz, sadık, dürüst, araştırıcı ve başarılı birisiniz demektir.

SİYAH

Siyah tabiatta olmayan bir renktir. Ölüm ve kederi sembolize eder. Bu rengin insanları ruhlarındaki ışığı söndürmeye çalışırlar ve ışık enerjisini vücutlarına sokmazlar. Kişiliğin karanlık yönlerini ifade eder. İnsanlar bu rengi saklanmak ve bir takım şeyleri saklamak için giyinirler.


Temizliğin, sağlığın ve masumiyetin ifadesidir. Tarafsızlığın rengidir.

KAHVERENGİ

Giysilerde kahverengi kullanmak bir yere bağlı olma gelecek için sağlanan ilişkiler kurma isteğini gösterir. İnsanlar bu rengin pozitif etkisiyle gerçekçi bir kişilik geliştirebilirler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder