18 Ocak 2012 Çarşamba

FACEBOOK TEHLİKEDE !



Facebook’un 5 Kasım 2011 saldırıya uğradığı gün olarak tarihe geçti. Bu saldırıyı yapan grubun adı ise Anonymous hacker grubu.Bu grup İngiliz özgürlük savaşçısı Guy Fawkes’ın maskesi ardında eylemlerini yapıyorlar. Saldırı gerçekleşmeden önce sözünü sakınmadan dünyanın en büyük sosyal ağını ortadan kaldıracağını açıklamıştı. Çeşitli büyük firmalara da saldırıda bulunan grup MasterCard, Paypal , Visa gibi başta gelen büyük firmalara da diz çöktürmüştür.

Grubun amacı , Facebook’un sosyal bir paylaşımdan ibaret olmadığını , insanların paylaştıkları bilgileri veritabanlarında saklıyarak çeşitli amaçlarla kullanımda bulunduklarını Dünya’ya bildirmekti.

 Fakat Facebook çalışanları da boş durmuyor. Hatta Zuckerberg , facebook’da açık bulan hackerlara ödül vereceğini de bildirmiştir. Bu sayede açıklarını kapatma fırsatı buluyorlar.

Grup teknik açıdan facebook gibi dev bir sosyal ağın çökeltilmesinin zor olduğunun farkında. Fakat bunun da mümkün olduğunu söylüyorlar. Hala yoğun çalışmalarda bulundukları ve bu işin peşini bırakmayacaklarını açık açık meydan okuyarak gösteriyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder